Friday, 15 February 2013

Datum Jelatek ... Khalid Ibrahim BAKAL GANTUNG DIRI!!

 

 Datum Jelatek adalah antara projek mega Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) yang telah dirancang sejak tahun 2010.

Pembangunan itu akan melibatkan kawasan tapak flat kos rendah seluas 2.4 hektar milik PKNS.


 Dalam satu sidang akhbar yang diadakan pada 9 Februari 2010 , Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim yang juga Pengerusi PKNS pada ketika itu berkata pembangunan itu akan tetap menempatkan semula penghuni asal flat di samping para pembeli baru untuk mendiami apartment mewah. Dalam sidang akhbar itu juga, Khalid berkata 90% daripada 650 penghuni di empat blok flat yang akan dirobohkan bersetuju untuk projek itu dilaksanakan. 

 Walau bagaimanapun jumlah pampasan yang akan diberikan hanya diumumkan pada Mac 2010. 

 Pada 4 October 2012, Datum Jelatek telah dilancarkan di Marina Bay Sands, Singapura dan dibuka untuk pembelian. Rujukan dari laman web untuk jualan unit-unit di Datum Jelatek menunjukkan unit termurah yang ditawarkan untuk Bumiputera berharga SGD 301,924 iaitu lebih kurang RM 754,810 dengan mengambilkiran kadar tukaran wang pada RM 2.5 untuk SGD 1. 

 Manakala harga paling tinggi ialah SGD 3,739,611 iaitu lebih kurang RM 9,349,027 . Pelancaran Datum Jelatek yang dibuat di Singapura dilihat seperti usaha untuk menarik pembeli-pembeli dari negara jiran itu. 

  Sumber

1 comment:

  1. Kalau kondo di kuil hindu Bt Caves boleh dibatalkan kerana desakan dari kaum India sampai ada ancaman nak bakar pejabat MB, mengapa Datum Jelatek tak boleh dibatalkan? Apakah orang Melayu ni penakut?

    Terpekik dan merintih saja tak cukup wahai anak Melayu Keramat!...Khalid, Ronnie Liu,Teressa Kok dan DAP gelak je!

    ReplyDelete