Tuesday, 30 April 2013

Bukan Mudah Turun Harga Barang, Anwar Sembang!!

Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim mengakui bukan suatu perkara yang mudah bagi kerajaan untuk menurunkan harga barang di negara ini.

Beliau yang sebelum ini sering berucap dalam setiap ceramah dengan janji penurunan harga barangan terpaksa mengakui hakikat kesukaran mengawal mahupun menurunkan harga barang.

Katanya ini berdasarkan pengalamannya yang pernah menjadi Menteri Kewangan selama lapan tahun.

"Saya (pernah jadi) Menteri Kewangan (selama) lapan tahun, saya tahu bila nak turun harga barang pening kepala nak fikir..." katanya pada ceramah perdana pakatan pembangkang di tapak pasar malam di Ampang Jajar dekat sini malam Selasa.

Dalam pada itu, Anwar menunjukkan yang beliau yakin untuk mempertahankan kerusi Parlimen Permatang Pauh pada pilihan raya umum ke-13, Ahad ini dan pakatan pembangkang mengambil alih kepimpinan kerajaan pusat.

Beliau sekali lagi berkongsi angan-angan dengan hadirin yang hadir dengan berkata: "Insya-Allah, kita menang pilihan raya 5 hari bulan, malam (5 Mei), 6 hari bulan (6 Mei) pagi Insya-Allah kita tubuh kerajaan baharu pakatan rakyat.

"7 hari bulan (7 Mei) Insya-Allah kita turunkan harga minyak seluruh negara. Minggu depan, dekat dah ni. Saya pun pening kepala bila nak umum ni... pening, bukan senang".

Kawasan Parlimen Permatang Pauh menyaksikan pertandingan tiga penjuru antara Anwar, calon BN Datuk Dr Mazlan Ismail dan calon bebas Dr Abdullah Zawawi Samsudin.

1 comment:

  1. Apa kebangang Anuwar ni. Ambil masa 8 tahun nak faham. Harga barang itu di tentukan oleh pasaran. Kalau dah harga gula sekilo satu dunia RM3. Takkan lah boleh turun RM1 kot. Mana nak buang RM2 tu.

    Macam ni punya bangang pun orang nak jadikan ketua. Dah lah banduan atas kesalahan salah guna kuasa. Dah sah secara bertulis rasmi yang dia tak boleh di percayai.

    Hanya kaki pungkok jer yang percaya bahalol nni.

    ReplyDelete