Tuesday, 30 April 2013

Kes Bunuh TKP Kastam : Polis Ambil Keterangan 35 individu


Polis telah merakam keterangan 35 individu termasuk orang awam bagi membantu siasatan kes pembunuhan Timbalan Ketua Pengarah Kastam (Perkastaman dan Cukai Dalam Negeri) Datuk Shaharuddin Ibrahim.
Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman Datuk Seri Mohd Bakri Mohd Zinin berkata polis yakin akan mendapat petunjuk yang boleh membantu mengenal pasti motif pembunuhan serta suspek.
"Kita sedang jalankan siasatan dan kita telah memanggil 35 individu ini untuk diambil keterangan...kita yakin daripada keterangan itu kita akan menjumpai petunjuk," katanya pada sidang media di Ibu Pejabat Polis Bukit Aman di sini, hari ini.
Beliau berkata polis turut mengambil kira rakaman kamera litar tertutup serta maklumat awam untuk menyelesaikan kes itu.
Mohd Bakri menegaskan pihaknya sedang mencuba sedaya upaya untuk menyelesaikan kes itu yang diharap dapat dilakukan dalam masa terdekat.
Dalam insiden kira-kira 8.15 pagi Jumaat lalu, Shaharuddin maut akibat ditembak dua lelaki bermotosikal semasa dalam perjalanan ke pejabatnya di Putrajaya. - Bernama

No comments:

Post a Comment